top of page
fietsen - speedpedelec - city.jpg

Speedpedelec

Vind je 25km/u toch aan de trage kant? Dan opteer je beter voor een speedpedelec. Dit snellere broertje van de elektrische fiets geeft trapondersteuning tot 45km/u. Daarmee kan je zonder veel inspanning een behoorlijke snelheid produceren en kom je moeiteloos op je bestemming.

 

De speedpedelec is dan ook het vervoermiddel bij uitstek voor woon-werkverkeer: geen filestress, fris en snel op je werk en fietsvergoeding als extra toemaatje. Bovendien bieden heel wat bedrijven en werkgevers vandaag mogelijkheid tot fietsleasing: een interessante financieringsformule waarmee je je e-bike in no time terugverdiend hebt. Check het aanbod van onze leasingpartners

Wetgeving:

Let op: Speedpedelecs vallen onder de motorwetgeving en moeten daarom voldoen aan een aantal verplichtingen om in regel te zijn.

° Een speedpedelec moet ingeschreven worden bij de Dienst voor Voertuigen en moeten als bewijs een kleine nummerplaat hebben.

° Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht door de wetgever. Maar ook voor je eigen veiligheid is een fietshelm geen overbodige luxe.

° Bestuurders moeten minimum 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (voor een bromfiets of een auto)

° Op de weg volg je de wegcode voor bromfietsers, dus let op bij eenrichtingsstraten en voorbehouden wegen.

° Kinderen jonger dan 3 jaar mogen niet vervoerd worden met een speedpedelec.

° Een specifieke verzekering is niet verplicht als je BA-verzekering je speedpedelec dekt. Best even checken dus!

Onze merken: Kalkhoff, Norta, Klever

Ontdek online de speedpedelecs die we momenteel in stock hebben en die onmiddellijk leverbaar zijn. Omdat de vraag groot is en het aanbod bij de leveranciers beperkt, tonen we je ook al de modellen die binnenkort geleverd zullen worden. Ook deze fietsen kunnen nu reeds bij ons besteld worden. 

bottom of page