top of page
fietsen - speedpedelec - city.jpg

Speedpedelec

Vind je 25km/u toch aan de trage kant? Dan opteer je beter voor een speedpedelec. Dit snellere broertje van de elektrische fiets geeft trapondersteuning tot 45km/u. Daarmee kan je zonder veel inspanning een behoorlijke snelheid produceren en kom je moeiteloos op je bestemming.

 

De speedpedelec is dan ook het vervoermiddel bij uitstek voor woon-werkverkeer: geen filestress, fris en snel op je werk en fietsvergoeding als extra toemaatje. Bovendien bieden heel wat bedrijven en werkgevers vandaag mogelijkheid tot fietsleasing: een interessante financieringsformule waarmee je je e-bike in no time terugverdiend hebt. Check het aanbod van onze leasingpartners

Wetgeving:

Let op: Speedpedelecs vallen onder de motorwetgeving en moeten daarom voldoen aan een aantal verplichtingen om in regel te zijn.

° Een speedpedelec moet ingeschreven worden bij de Dienst voor Voertuigen en moeten als bewijs een kleine nummerplaat hebben.

° Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht door de wetgever. Maar ook voor je eigen veiligheid is een fietshelm geen overbodige luxe.

° Bestuurders moeten minimum 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs (voor een bromfiets of een auto)

° Op de weg volg je de wegcode voor bromfietsers, dus let op bij eenrichtingsstraten en voorbehouden wegen.

° Kinderen jonger dan 3 jaar mogen niet vervoerd worden met een speedpedelec.

° Een specifieke verzekering is niet verplicht als je BA-verzekering je speedpedelec dekt. Best even checken dus!

Onze merken: Kalkhoff, Norta, Klever

Ontdek online de speedpedelecs die we momenteel in stock hebben en die onmiddellijk leverbaar zijn. 

bottom of page