top of page

Vlaamse Overheid geeft leasefiets aan 29.000 ambtenaren

Ambtenaren van lokale besturen konden al langer kiezen voor een fietsleasing. Maar sinds 20 oktober 2022 zet ook de Vlaamse Overheid de stap naar groene mobiliteit. 'De fiets is een ideaal vervoermiddel en goed voor de mentale en fysieke gezondheid', zegt minister Bart Somers. Daarom wil de overheid mensen aanmoedigen wat vaker hun auto in te ruilen voor een fiets. 'Meer mensen op de fiets betekent minder files, minder luchtvervuiling en meer vrijheid.'


Voor wie?

Wie een bedrijfsfiets wenst om regelmatig je woon-werkverkeer (of een deel ervan) met de fiets af te leggen, heeft hiervoor een flexbudget nodig. Dit budget kan je zelf samenstellen door (een deel van je) eindejaarstoelage en/of je jaarlijkse vakantiedagen om te zetten. Meer info vind je op de website van de Vlaamse Overheid.Vrije keuze:

Binnen je leasecontract heb je de keuze uit elk type fiets binnen het aanbod van KBC Autolease. Je kan dus zowel voor een e-bike of speedpedelec opteren, als voor een mountainbike, racefiets, bakfiets, plooifiets ... De fiets van je voorkeur kan je zelf gaan kiezen bij een van de fietsdealers uit het ruime fietshandelarennetwerk van KBC Autolease.

Wil je online alvast even checken welke modellen er bij Fietsfabriek onmiddellijk beschikbaar zijn, bezoek dan onze virtuele showroom. Zo ben je in no time onderweg met je nieuwe bedrijfsfiets.


Extra:

Vergeet niet dat je ook nog recht hebt op een fietsvergoeding van €0.21/km voor de gepresteerde kilometers met je bedrijfsfiets. Zo verdien je al trappend nog een centje bij. Bovendien zal je conditie en je gezondheid er wel bij varen.


Geen administratieve rompslomp

KBC Fietslease bedacht een digitale oplossing om de handling voor de medewerker, de fietsdealer en de overheid tot een minimum te beperken.


  • Elke medewerker ontvangt een digitale barcode.

  • Daarmee kan hij naar de fietsdealer van zijn voorkeur stappen.

  • Wanneer de fietsdealer de code scant ontvangt de medewerker automatisch een leaseofferte in het online mobiliteitsplatform KBC MoveSmart.

  • Zodra de offerte goedgekeurd wordt door de personeelsverantwoordelijke van de Vlaamse Overheid, wordt de bedrijfsfiets onmiddellijk besteld.


MoveSmart zit geïntegreerd in de KBC Mobile app. Zo kan de medewerker vanop zijn smartphone makkelijk zijn bestelling opvolgen, maar eveneens de onderhoudshistoriek van de fiets raadplegen en eventueel zelfs hulp oproepen in geval van pech. Op het einde van het leasecontract kan je via de app ook aangeven of je de bedrijfsfiets wil overnemen of niet en wordt alles geregeld.

Nog vragen?

> Contacteer KBC Autolease

> Contacteer je werkgever of kijk online voor meer info.619 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page