top of page

Simuleer je fietslening in 2 klikken!


Een goede fiets kost snel een paar duiten. Om te voorkomen dat je je spaarcenten moet aanspreken, kan je opteren voor een fietslening. Zo betaal je maandelijks slechts een klein bedrag. Gebruik je fiets ook om naar het werk te gaan, want met een fietsvergoeding van je werkgever heb je het geleende bedrag zo terug verdient.


Bij Fietsfabriek helpen we je graag verder met de simulatie en de aanvraag van je fietslening. Hieronder alvast wat extra info over de voordelen en de werking van een fietslening bij KBC.


Wist je dat ...

  • Een fietslening kan voor elk type fiets: stadsfiets, elektrische fiets, mountainbike, racefiets of bakfiets. Zelfs een tweedehands fiets kan je financieren met een fietslening.

  • Het minimum te lenen bedrag is €500.

  • De looptijd is minimum 1 jaar. In functie van het geleende bedrag en hoeveel je maandelijks wil aflossen kan je de duurtijd verder zelf bepalen.

  • Je hoeft geen KBC-klant te zijn om een KBC-fietslening af te sluiten

  • Alles kan eenvoudig online geregeld worden. Je moet dus niet naar de bank om je lening af te sluiten.

Let op, geld lenen kost ook geld.

De bank deelt helaas geen 'gratis' geld uit. Maar de scherpe rentevoet* en de gespreide betaling maken van de fietslening toch een zeer interessante manier om je fiets te financieren.


Bereken het zelf:

Met de online tool simuleer je in 2 klikken je eigen fietslening: geef het gewenste bedrag en looptijd in en je ziet meteen welk bedrag je per maand moet afbetalen.


Verdien je nagelnieuwe fiets terug

Gebruik je je fiets om naar je werk te gaan, dan kom je in aanmerking voor een belastingvrije fietsvergoeding**. ​

Voorbeeld: Per gereden kilometer krijg je van je werkgever €0.23. Stel dat je dagelijks 20km heen en terug naar je werk fietst, en je doet dit 220 werkdagen op een jaar, dan heb je €1012 verdiend. Die fietslening van €2000 fiets je dus in minder dan 2 jaar terug bij elkaar.


Ontdek de voordelen van een fietslening

Overweeg dus zeker een fietslening voor je je spaarvarken slacht om je nieuwe fiets te betalen. Simuleer verschillende opties en selecteer het bedrag en de looptijd die het beste past voor jouw specifieke situatie. Fietsfabriek en KBC helpen je graag verder met je aanvraag.


* Rentevoeten zijn onderhevig aan schommelingen.

** De fietsvergoeding is een gunst. De werkgever kan zelf beslissen om ze al dan niet toe te kennen en hij beslist ook zelf over het bedrag. Meer info op de website van FOD Financiën.

Lening op afbetaling. Onder voorbehoud van goedkeuring van je kredietaanvraag door KBC Bank NV. Kredietgever: KBC Bank NV, met zetel in Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE 0462.920.226, RPR Brussel, FSMA 026.256A.


592 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page