top of page

Kies de juiste fietsmaat voor je kids!


Je knippert even met je ogen en ze zijn alweer een kop groter geworden. Kinderen groeien sneller dan je lief is. Maar hun fiets groeit helaas niet mee. Wanneer is je bengel toe aan een grotere fiets? Welke maat is dan de juiste? En hoe lang kan die dan weer mee? We helpen je graag even op weg.Kledingmaat als referentie

Maten van kinderfietsen worden meestal aangeduid in inch . Dit refereert naar de grootte van de wielen. Hoe groter de wielen hoe verder je met 1 omwenteling zal bollen. Een fiets met grotere wielen betekent dus makkelijker fietsen en meer snelheid.


Om te weten welke maat best aansluit bij de lengte van je oogappel, kan je best vergelijken met de kledingmaat van je kinderen. Uiteraard kan hier wat afwijking op zitten van merk tot merk of van kind tot kind. Maar het is een goede richtlijn.
Stel zadel en stuur in op de juiste hoogte

Gemiddeld fietst een kind ongeveer anderhalf jaar op een fiets met dezelfde inchmaat. In het begin zal het zadel en het stuur op zijn laagst staan. Maar na een groeispurtje controleer je best of een aanpassing wenselijk is. Zodra je je knie bij het fietsen hoger moet heffen dan je heup, wordt fietsen een stuk zwaarder. Dan is het tijd om het zadel en het stuur hoger te zetten zodat het fietscomfort voor je kind behouden blijft. Zo kan de fiets een stukje meegroeien met je kapoen. Let er wel op dat je kind altijd met de bal van de voet de grond kan raken. Wanneer de zadel en stuur op zijn hoogst staan en het lijkt of je kind met zijn knieën tegen het stuur aanzit is het hoog tijd voor een maatje meer.


Ontdek ons aanbod kinderfietsen

Neem online een kijkje in ons ruime assortiment kinderfietsen. Maar om de maat te passen adviseren we een bezoekje aan onze showroom. Breng je kinds mee zodat ze zelf even op de fiets kunnen zitten. Dan weet je meteen of de maat klopt. Onze medewerkers helpen je graag verder.
Fietsfabriek.be - Info@fietsfabriek.be - 016/89.73.60

100 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page