top of page

Fietsen met de Gallo-Romeinen door Tienen

Een dikke maand geleden opende Fietsfabriek een nieuw filiaal in de Suikerstad. Intussen hebben we ontdekt dat Tienen en de streek rond Tienen een heus fietsparadijs is: prachtige natuur en een rijke geschiedenis zorgen gegarandeerd voor mooie fietsritten in de omgeving.Eentje willen we alvast graag met jullie delen: Fietsen met de Gallo-Romeinen door Tienen.

Deze fietsroute boordevol historische bezienswaardigheden loopt vlak langs onze winkel, die blijkbaar op de grondvesten van een oude Romeinse nederzetting is gebouwd. Maar zo zijn er tal van plaatsen in Tienen waar in de ondergrond bewijs van oude Romeinse aanwezigheid werd teruggevonden. Vandaag is dit niet meer zo zichtbaar, maar dankzij deze route en de bijhorende digitale audiotour ontdek je al fietsend het verleden.Digitale gids:

De digitale route en audiotour kan je online downloaden op: https://izi.travel/nl/ab97-tienen-fietsen-met-de-gallo-romeinen-door-tienen/nl.Praktisch:

Officieel begint de route in het hart van de stad (1). Maar wie gemakkelijk en veilig wil parkeren kan ook vertrekken en aankomen aan de Fietsfabriek (Leuvenselaan 467 - Tienen). Zo kan je ook even binnenspringen om kennis te maken met ons uitgebreide aanbod fietsen en fietsaccessoires. Wij kijken alvast uit naar je bezoekje.Laat je verwennen:

Alle fietsfanaten die voor eind augustus 2022 deze route rijden en na afloop even binnen springen in de Fietsfabriek worden getrakteerd op een GRATIS drinkbus van Fietsfabriek.


Toon je gereden route aan één van onze medewerkers en post op onze Facebookpagina wat je ervan vond.


Wij zijn alvast erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Veel plezier!74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page