top of page

Fietsen langs de Demer!

Op zoek naar een ontspannende fietsroute in eigen streek? Probeer de Demerroute van Toerisme Vlaams Brabant en ontdek de mooiste plekjes van het Demerdal tussen Werchter en Testelt. Op je route kom je 3 van de 5 Demertrefplaatsen tegen: ideale spots om even halt te houden! Stap af in Werchter voor een kleine wandeling tussen de boomkruinen op het hoogtepad. Vanuit het tolhuisje op de brug in cortenstaal in Betekom krijg je een unieke uitkijk over het water. En in Langdorp is het tijd voor een drankje en een hapje aan de lange kronkelende picknicktafel. Je kan er zelfs barbecueën, want er zijn 2 publieke BBQ's voorzien!De route is 54km lang en wordt gemarkeerd met bordjes van het fietsknooppuntennetwerk: 51 - 3 - 80 - 56 - 81 - 57 - 82 - 1 - 2 - 4 - 89 - 51 - 15 - 16 - 17 - 62 - 66 - 41 - 30 - 72 - 71 - 67 - 91 - 92 - 9 - 10 - 14 - 51. Dit parcours leent zich perfect voor de recreatieve fietser die houdt van een glooiend terrein met afwisselend verharde en onverharde ondergrond. Afhankelijk van het aantal stops en je gemiddelde snelheid duur de tocht ongeveer 4 uur.


Knooppunt 51 op de parking van de Demervallei in Aarschot is een perfecte centrale vertrekplaats. Maar je kan deze route op elk gewenst knooppunt aanvatten. Je kan ze ook in beide richtingen rijden (stroomopwaarts of stroomafwaarts).


Lees er alles over:

Meer info over deze route vind je op we website van Toerisme Vlaams Brabant of op de website van Vlaanderen Fietsland.

demerroute kaart
.pdf
Download PDF • 362KB
demerroute
.gpx
Download GPX • 95KB

Ontdek je het liever zelf?

Download de routekaart in pdf of de GPX-route voor je fiets-GPS en trek er zelf op uit.

Laat je verwennen:

Alle sportievelingen die in mei 2021 deze route rijden en na afloop even binnen springen in de Fietsfabriek worden getrakteerd op een GRATIS buff-sjaaltje van Fietsfabriek. Toon je gereden route aan één van onze medewerkers en post op onze Facebookpagina een leuke foto van tijdens je fietstocht.


TIP: Je kan de route ook starten van aan de Fietsfabriek. Knooppunt 9 is hier vlakbij en je auto staat veilig op onze parking.


Veel plezier op deze route!

Wij zijn alvast erg benieuwd naar jullie ervaringen.

924 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page