top of page

Nieuwe fiets in 2021? Dat wordt een uitdaging!

Er werd nog nooit zoveel gefietst als in 2020. Dankzij de lockdown en het mooie weer gingen we met z'n allen massaal aan het fietsen. Fietsenwinkels konden de vraag nauwelijks bijhouden. En door de tweede lockdown zette de fietstrend zich door in het najaar en de winter. Maar er is een keerzijde aan de medaille!

SCHAARSTE = als de vraag groter wordt dan het aanbod...

Door de boom in de verkoop en het tijdelijk opschorten van de productie omwille van COVID 19 zitten alle fabrikanten vandaag met leveringsproblemen. Bij de meeste fietsmerken zijn de voorraden voor 2021 momenteel al helemaal uitverkocht. Extra productie opzetten is niet mogelijk omdat ook toeleveranciers van onderdelen door de corona-crisis tijdelijk gesloten waren en ook zij kampen met grote achterstanden in productieplanning.


Is het dan werkelijk zo erg?

Helaas wel: levertermijnen van 6 tot 12 maanden zijn geen uitzonderingen meer. Steeds vaker moeten fietshandelaren hun klanten teleurstellen omdat de gewenste fiets niet meer leverbaar is. Dat is pijnlijk, zowel voor de klant als voor de handelaar.


Ook herstellingen delen in de klappen!

Jammer genoeg beperkt het probleem zich niet alleen tot fietsen. Ook onderdelen en accessoires worden steeds moeilijker verkrijgbaar. Voor sommige onderdelen noteren we vandaag al wachttijden tot 28 weken en meer. Vervelend als een klant zijn fiets binnenbrengt voor een snelle reparatie, niet?Een gouden tip: RESERVEER NU!

Overweeg je om in de lente van 2021 een nieuwe fiets te kopen? Wacht dan niet tot het voorjaar! De kans is zeer reëel dat de fiets van je voorkeur tegen dan niet meer leverbaar is. Kom nu alvast langs om je fiets te reserveren. Wij hebben gelukkig nog een reeks fietsen voor 2021 in bestelling staan. Deze zullen in de loop van 2021 wel nog uitgeleverd worden. Maar eenmaal deze verkocht zijn is het wachten op de modellen van 2022, en die verwachten we ten vroegste vanaf oktober 2021.


Nog een wijze raad voor fanatieke fietsers:

Heb je regelmatig een nieuwe ketting of een setje banden nodig? Zorg dan dat je alvast een reservesetje onderdelen in huis hebt. Zo kom je in het voorjaar (hopelijk) niet voor onverwachte verrassingen te zijn en kan je zonder oponthoud blijven fietsen!


In tussentijd blijven wij alles in het werk stellen om zoveel mogelijk modellen, onderdelen en producten in voorraad te hebben. Ons actuele aanbod vind je steeds op onze website.


Contacteer ons zeker als je vragen hebt of op zoek bent naar een specifiek model!

Fietsfabriek.be - Info@fietsfabriek.be - 016/89.73.60

867 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page