top of page

Onze fietsen

Om de juiste fiets voor jou te vinden zullen onze experten je een paar belangrijke vragen stellen:

Waarvoor wil je je fiets zoal gebruiken? 

Woon-werkverkeer, fietstochten in het weekend, crossen in de bossen, kilometers maken en snel gaan, MTB-toertochten verkennen, de kinderen naar school brengen ...  

Hoe vaak zal je je fiets gebruiken?

Elke dag, alleen in het weekend, alleen op werkdagen, alleen als het mooi weer is, alleen in je vrije tijd, alleen tijdens vakanties ...

 

Heb je eventueel fysieke klachten die een invloed kunnen hebben op je fietsgebruik?

Rugklachten, sportletsels, fysieke beperkingen, ...

Wil je al fietsend aan je conditie werken? Of wens je graag trapondersteuning?

En zo ja, hoeveel kilometers wil je dan kunnen rijden?

Denk op voorhand alvast even na over deze vragen.

Zo kunnen we gerichter op zoek gaan naar de juiste fiets voor jou!

fietsen - ebike - strand 2.jpg

E-BIKE

Een elektrische fiets is niet langer het voorrecht voor senioren die fysiek minder kracht hebben … die tijd is voorbij. Vandaag zijn elektrische fietsen een gemeengoed geworden voor alle leeftijden en alle soorten fietsers. Want elke leeftijd heeft recht op optimaal fietsgenot met de gewenste ondersteuning in functie van je gebruik. Een e-bike is ideaal om de files te vermijden op weg naar je werk of om erop uit te trekken voor recreatieve ontdekkingstochten met je vrienden of je gezin. 

SPEEDPEDELEC

Het snellere broertje van de elektrische fiets kan tot 45km/u trapondersteuning geven. Ideaal voor woon-werkverkeer: zo kom je snel en zonder inspanning  op je werk aan. Bovendien bieden heel wat werkgevers interessante leasingformules of kilometervergoeding aan voor fietsende medewerkers. 

Let wel: bij deze high speed bikes is een helm, een verzekering en een spiegel verplicht om in orde te zijn met de Europese regelgeving. 

fietsen - speedpedelec - city.jpg
fietsen - racefiets - rotsen.jpg

RACEFIETS

De kilometervreter die het land wil rondtoeren langs eindeloze asfaltwegen en verharde paden zoekt zijn heil bij een lichtgewicht fiets, dunne banden voor een lage weerstand en een gebogen stuur voor een aerodynamische zithouding.

Alles is erop gericht om snel te gaan, de weerstand bij het fietsen te minimaliseren en de efficiëntie van je krachtinspanning te maximaliseren.

MOUNTAINBIKE

Een onverhard en ruiger terrein vraagt een mountainbike: een stevig frame voor maximale stabiliteit, een recht stuur voor meer controle, robuuste wielen met een uitgesproken bandenprofiel voor meer grip, sterke schijfremmen om steile beklimmingen en afdalingen te overwinnen en meer vering om de schokken van het terrein op te vangen. Van een zanderig bostrail tot een steil rotsig geitenpad in het hooggebergte: een mountainbike kan elk onverhard pad aan

fietsen - mountainbike - downhill.jpg
fietsen - EMTB - koppel.jpg

E-MOUNTAINBIKE

Om je grenzen nog verder te verleggen kan je opteren voor een Elektrische mountainbike. Net zoals zijn kleine broer, heeft deze fiets alles om pittige beklimmingen, steile downhills, uitdagende drops en rotsige bergpaden te overwinnen. Maar door de extra trapondersteuning geraak je overal moeiteloos omhoog en kan je optimaal genieten van elk terrein.

GRAVELBIKE

Wil je een alleskunner die het beste van zichzelf geeft zowel op asfalt als op onverhard terrein? Dan is de gravelbike jouw ding. Deze veelzijdige fiets combineert de hoge snelheid en lage rolweerstand van een racefiets met banden voorzien van profiel om genoeg grip te hebben op onverharde ondergrond. 

Bovendien is deze fiets makkelijk te transformeren: met een licht setje wielen en racebanden heb je een heel comfortabele racefiets. In combinatie met een zwaardere wielenset en een ruiger bandenprofiel kan deze allrounder ook zijn mannetje staan op een  mountainbike parcours.

fietsen - gravel - riviertje.jpg
fietsen - stadsfiets - tunnel.jpg

STADSFIETS

Deze klassieker houdt stand, zelfs tussen het geweld van alle nieuwe technologieën. Voor korte verplaatsingen op een relatief vlak terrein is een degelijke stadsfiets nog steeds een zeer goede keuze. Het rijplezier gaat hand in hand met je zithouding op de fiets. De juiste maat is dus key bij je fietskeuze. Ook het aantal versnellingen en de remkeuze zijn bepalend. De stuurpositie, het zadel en eventuele accessoires zijn steeds personaliseerbaar in functie van je eigen wensen. Zo haal je het meeste fietsplezier uit je stadsfiets.

KINDERFIETS

Voor de eerstelingen zijn er loopfietsen. Eenmaal ze kunnen trappen is het belangrijk om een formaat te kiezen dat aansluit bij de lichaamslengte van je kind. De fietshouding wordt immers bepaald door de positie van je zadel en je stuur en de grootte van de fietskader. Breng je (b)engel dus zeker mee wanneer je op zoek gaat naar een geschikte fiets waar hij/zij veel plezier aan zal beleven. Een fiets waarop je kind comfortabel zit zal dubbel zoveel gebruikt worden.

De kleur is ondergeschikt, maar het oog wil ook wat. Dus we zoeken samen naar de perfecte combinatie comfort en stijl. 

fietsen - kinderfiets.jpg
fietsen - anders dan anders.jpg

CARGOBIKES

Een elektrische bakfiets is perfect om rond te fietsen met kleine kinderen: Je houdt ten allen tijde zicht op je kroost, je voelt het extra gewicht nauwelijks door de trapondersteuning ... en de kids vinden het geweldig!

De bak kan, behalve kinderen, natuurlijk nog allerlei andere (kostbare) goederen vervoeren: van je hond, en je boodschappen tot je werkmateriaal. Zo'n grote bak is superhandig als je vaak zonder auto grotere vrachten wil vervoeren.

E-PLOOIFIETS

Ze zijn klein en mobiel, handig om op te bergen of mee te nemen. Neem ze mee op de trein, in je auto, op reis, in je caravan of camper of op je boot. Eenmaal op je bestemming zorgen ze voor een grote vorm van vrijheid en mobiliteit. Er zijn lichtgewicht plooifietsen, maar met een elektrisch model heb je nog meer bewegingsvrijheid. Door het gewicht van de batterij zijn ze wel iets minder geschikt om te dragen.

Plooifiets.jpg
e-step.jpg

ELEKTRISCHE STEP

Een variant op de plooifiets, want eveneens klein, licht en compact, maar met een stevige batterij en motor onder zo'n step kan hij behoorlijk wat afstand (en snelheid) maken. Gebruik hem op vlakke verharde ondergrond, want een vering heeft zo'n step niet. Ideaal voor gebruik in een stedelijke omgeving of mee op vakantie. En lekker compact om op te bergen.

TRAINERS

Je wil in conditie blijven, ook in de winter of als het geen weer is om een hond door te jagen. Dat kan dankzij een indoor trainer. Afhankelijk van je ambities zijn er basismodellen tot zeer gesofistikeerde trainers die je een gepersonaliseerde en realistische indoortraining kunnen bieden.

trainers.jpg
bottom of page